Tanssija
fi | en | sv

SampoFolkJam on julkaistu

Julkaistu 10.6.2014 12:00

Uusin ottein tanssin imuun

SampoFolkJam® on epeli tanssipelipaketti kaikenikäisille

Oulun ammattikorkeakoulun tanssin osaston FolkJam® -tiimi julkaisee 13.6.2014 Sottiisi-Moves -tapahtumassa Tampereella uuden SampoFolkJam® -EPELIT TANSSIPELIT -kirjan. Kirjan on toimittanut oululainen tanssitaiteilija Petri Kauppinen, lisäksi toimituskuntaan kuuluu joukko tanssialan ammattilaisia sekä Oamkin tanssinopettajaopiskelijoita.

SampoFolkJam® Epelit tanssipelit kirja sisältää 40 tanssipeliä, jotka johdattelevat hauskasti leikin ja seurapelien varjolla pelaajat tanssin äärelle. Pelit on jaoteltu seitsemään ryhmään sisältöpainotuksen mukaan. Tanssiharjoittelun keskeiset osa-alueet ovat löytäneet SampoFolkJamin® myötä uuden muodon: Pelit harjoittavat muun muassa tarkkaavaisuutta ja reagointikykyä, tilan hahmottamista, koordinaatiota, musikaalisuutta ja luovuutta.

Kirjan toimittaja Petri Kauppinen tiivistää tanssipelien syntyprosessin seuraavasti: ”Idea peleistä syntyi vahingossa työstäessämme ensimmäisen sisartuotteemme KouluFolkJamin® -materiaalia vuonna 2012. Tanssipeleistä syntyi uusi tapa viedä tanssia esimerkiksi koulumaailmaan tai erilaisiin yhteisöihin. Saimme kentältä rohkaisevia viestejä: Tanssipelit ovat hauskoja ja niitä pitää saada lisää. Varsinainen tanssipelien kehittelyprosessi käynnistyi viime syksynä ja muutaman kuukauden intensiivisen työn tulos on nyt valmiina pelattavaksi mitä erilaisimmissa yhteyksissä. Tanssipeleistä voivat nauttia seurueet, ryhmät, työyhteisöt, kerhot ja kaikki sellaiset tahot, jotka haluavat tulla lähemmäksi tanssia.”

Kirjan mukana tuleva SampoFolkJam® CD-levy sisältää tunnin verran mukaansatempaavaa, taitavien pelimannien soittamaa ja pja eleihin soveltuvaa musiikkia. Levyn artisteja ovat mm. Saaga Ensemble, Hedningarna, Anne-Mari Kivimäki, Hohka, Rymäkkä, Angelin Tytöt ja Vilddás.